Splashgroep (6-12 jaar)

Splash ... wat?

Zwem je graag?  Kom je uit onze zwemschool?  Of kan je al minstens 2 zwemslagen?  Dan kan je terecht in onze ‘Splashgroep’.

Deze groep is bedoeld als overgang tussen het leren zwemmen en het wedstrijdzwemmen of recreatiezwemmen.  Hier worden vlinderslag -de vierde zwemslag- en de keerpunten aangeleerd.  

Als je dit leuk vindt, dan kan je overgaan naar de zwemclub.   

Neem je liever geen deel aan wedstrijden, maar wil je wel blijven zwemmen? Dan kan je overstappen naar het recreatiezwemmen.

Doelgroep

Kinderen die al 25 meter kunnen zwemmen in 2 verschillende zwemslagen komen in de groep Sjow.

Kinderen die uit onze zwemschool komen en graag verder zwemmen om de vierde zwemslag (vlinderslag) en keerpunten te leren komen in de groep Sjower of Sjowst.

Elke van bovenstaande groepen zwemt 2 keer per week. 

Heb je graag nog wat meer uitdaging en ben je bereidt om 3 keer per week komen trainen dan kan je in onze Fun groep je verder voorbereiden op competitiezwemmen.

Groepen

Deze groepen zorgen voor een naadloze overgang van zwemschool naar zwemclub. 

Groep Sjow

In deze groep leren de kinderen de andere zwemslagen (schoolslag, crawl en rugcrawl).  Als ze deze onder de knie hebben, kunnen ze overgaan naar Sjower. Vanaf nu kunnen de kinderen deelnemen aan pacowedstrijden .Dit zijn wedstrijden van de Vlaamse Zwemfederatie om kinderen zonder wedstrijdvergunning te laten proeven van wedstrijdzwemmen, en dit op een ludieke manier.

Groep Sjower

In deze groep worden vlinderslag en de keerpunten aangeleerd. 

Groep Sjowst

In deze groep worden de oefenafstanden verhoogd.

Groep Fun

Wens je meer uitdaging en ben je bereid 3 keer per week te komen trainen dan kan je terecht bij onze Fun groep. Hier worden onze zwemmers op een speelse manier verder voorbereid om toe te treden tot onze competitie groep. Zowel afstand als trainingsintensiteit worden opgevoerd om de overgang naar onze Future 1 competitie groep te verkleinen. Zoals de naam doet vermoeden gebeurt dit evenwel zoals in onze andere splash groepen met de nodige afwisseling tussen training en spel.

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt 150€ voor de Sjow groepen en 170€ voor de Fun groep per kalenderjaar te storten met vermelding van naam, familienaam, groep en ' Lidgeld 2017 ' op IBAN BE33 1430 9079 6246 BIC GEBABEBB

WST bepaalt het maximaal te betalen lidgeld voor één gezin op 500€. Je mutualiteit zorgt mogelijk voor een gedeeltelijke terugbetaling van het lidgeld

Verantwoordelijke lesgever

Willem Brems
willembrems@hotmail.be

Pagina delen: